Redescoperirea trecutului prin magie în “Hildegard”

“Hildegard”,  ne prezintă un portret profund și emoționant al singurătății și dorinței umane de conexiune și înțelegere. Regizat și scris de Sorin Nuta, acest film profund explorează lupta interioară a protagonistului său cu trecutul și prezentul, dorința de a se reuni cu persoana iubită și confruntarea cu inexplicabilul.

Filmul se concentrează pe povestea lui Gavrilescu, un profesor de muzică bucureștean, care își duce viața în singurătate și monotonia, sentimente amplificate de pierderea soției sale. În căutarea unei soluții pentru durerea sa, Gavrilescu se îndreaptă spre o vrăjitoare, sperând că aceasta îl va ajuta să-și revadă soția moartă de mult timp. Însă, refuzul vrăjitoarei nu înseamnă sfârșitul experiențelor lui neobișnuite. La întoarcerea acasă, ceva ciudat începe să se petreacă.

Andrei Lungoci, directorul de fotografie, realizează o operă vizuală impresionantă, cu un stil de filmare care adaugă o calitate atmosferică și captivantă. Coloristica și iluminarea sunt folosite pentru a sublinia contrastul dintre monotonia vieții lui Gavrilescu și realitatea supranaturală pe care o întâlnește.

Povestea lui Nuta este susținută de o echipă de producție de prim rang, incluzând pe Simina Romila și Martha Marmeliuc în rol de producători, Alex Badea ca editor și un sunet de excepție realizat de Omer Faruk Kutay. Designul producției, realizat de Andreea Burada și Cora Oprea, contribuie la adâncirea sentimentului de singurătate și dezechilibru care se face simțit în întreaga producție.

“Hildegard” este un film cu multe straturi, care abordează nu doar sentimentul profund de singurătate, dar și teme precum moartea, iubirea și misterul vieții de apoi. Gavrilescu este un personaj în căutarea unei reconexiuni cu trecutul, iar călătoria sa ne invită să ne examinăm propriile convingeri și teami.

Sorin Nuta a reușit să creeze o poveste emoționantă și intrigantă, o dramă puternică cu elemente supranaturale. “Hildegard” este o explorare curajoasă și sensibilă a singurătății și a dorului, un film ce merită văzut.