Joi 2 noiembrie

17:00 Filme Scurt metraj

Filme nominalizate:

  1. Amber and Green – în regia lui Alexandru Buliga
  2. Berliner Kindl – în regia lui Lucia Chicos
  3. Mame și Fiice – în regia lui Theodor Boia
  4. Educație sentimentală – în regia lui Alma Buhagiar
  5. Hildegard – în regia lui Sorin Nuta
  6. N-a fost. Este și va fi – în regia lui Radu Savin

Acces gratuit în limita locurilor disponibile

19:00 “Caravaggio”

Regia:

Cu: Riccardo Scamarcio, Louis Garrel, Isabelle Huppert.

“Caravaggio” – Un film ce explorează viața și opera controversatului pictor italian Michelangelo Merisi da Caravaggio, cu o atmosferă și abordare regizorală ce imită picturile secolului al XVI-lea.

Acces gratuit în limita locurilor disponibile

17:00 – Masterclass: Identități în Mișcare

Invitați: Marian Mario, Aurelian Nica, Movileanu Bogdan, Tedy Necula 

Acest masterclass unic și captivant, organizat în cadrul Central European Film Festival cu tematica “identități în mișcare”, vă oferă șansa de a explora în profunzime arta cinematografică și provocările aduse de diversitatea culturală și identitățile în continuă schimbare.

Acces gratuit în limita locurilor disponibile

20:00 „Mai departe” (Film) – la Cinema Timiș

Regia: Tedy Necula

Cu: George Baltă, Adrian Paduraru, Liviu Cheloiu, Nuami Dinescu

Premieră (Cinema Timiș) – „Mai departe” de Tedy Necula – Inspirat din povestea reală a lui George Baltă, acest film prezintă lupta și motivația unui fost sportiv de rugby care, după un accident tragic, devine maratonist în scaun cu rotile și speaker motivațional.

17:00 O poveste de dragoste, Lindenfeld

Regia: Radu Gabrea

Cu: Victor Rebengiuc, Victoria Cociaș

Ulrich (Ully) Winkler, președintele unei mari companii din Frankfurt, vede, în 2005, un reportaj de televiziune despre un sat săsesc părăsit din Banat, Lindenfeld, în care se născuse și trăise până în 1945. Acum, la șase decenii după ce fugise în Germania și făcuse avere, străduindu-se să-și șteargă din memorie legăturile cu România, Ully este puternic marcat de imaginile văzute. Decide, împreună cu Boris, vechiul său servitor și prieten credincios, să plece, în secret, la Lindenfeld. Acolo o regăsește pe Helga, iubita lui din tinerețe.

Inspirat din romanul “Lindenfeld” de Ioan T. Morar.

Acces gratuit în limita locurilor disponibile

19:00 Negustorul de meteoriți

Regia: Copel Moscu

Cu: 

Premieră – “Cosmos” de Copel Moscu (Documentar) – O incursiune în lumea fascinantă a colecționarilor de meteoriți, semnată de Copel Moscu.

Acces gratuit în limita locurilor disponibile

Mulțumim.Ne vedem la anu'!

*Accesul minorilor este permis doar însoțiți de părinți sau tutore legal!

**Biletele achiziționate pentru acest eveniment nu sunt returnabile conform prevederilor OUG 34/2014, care excluză dreptul de retragere în cazul achiziționării de bilete la spectacole. În eventualitatea în care Central European Film Festival, programat inițial pentru perioada 30 iunie – 02 iulie 2023, este amânat sau anulat din motive cauzate de pandemia de coronavirus sau alte evenimente exterioare, independente de voința Organizatorului și care fac imposibilă desfășurarea normală a evenimentului, Organizatorul nu poate fi considerat responsabil pentru aceste circumstanțe. Totuși, biletele achiziționate vor fi valabile pentru ediția reprogramată a Festivalului. Vă rugăm să consultați regulamentul evenimentului pentru informații suplimentare.