Vineri 16 iunie

18:30 Concert Trupa Utopia/ Deschidere Festival

Despre trupa:

Născută în inima Buzăului, trupa de Pop-rock Utopia a explodat pe scena muzicală în 2020. A fost o chemare a pasiunii muzicale, când Cristi Sîrbescu, vocalistul trupei, și-a invitat un vechi prieten să pună bazele unui proiect muzical ambițios.

Membrii trupei: Cristi Sârbescu, Răzvan Apostu, Stefan Preda, Silviu Neagoe

20:00 Dincolo de nisipuri

Regia: Radu Gabrea

Cu:  Dan Nuțu, George Constantin și Mircea Albulescu.

Dincolo de nisipuri este un film românesc din 1974 regizat de Radu Gabrea. Rolurile principale au fost interpretate de actorii Dan Nuțu, George Constantin și Mircea Albulescu. Filmul este o ecranizare a romanului Îngerul a strigat scris în anii 1961-1968 de Fănuș Neagu și publicat pentru prima oară în anul 1968.

Bilete>>

22:00 Cocktail Party

Regia: Central European Film Festival

Cocktail Party  este un eveniment cu temă cinematografică ce va avea loc la Hotel Sheraton București pe 16 iunie 2023, începând cu ora 22:00. Invitații sunt încurajați să se îmbrace inspirați de personajele lor preferate din filme sau în ținute black tie. Seara va fi animată de un DJ care va mixa melodii celebre din filme, iar oaspeții vor avea ocazia să deguste cocktailuri  inspirate din filme. Evenimentul promite o atmosferă vibrantă și elegantă, cu accente de Hollywood, în care arta cinematografică se întâlnește cu plăcerea de a fi împreună.

Bilete>>

16:00 – Masterclass: Identități în Mișcare

Invitați: Marian Mario, Aurelian Nica, Movileanu Bogdan, Tedy Necula 

Acest masterclass unic și captivant, organizat în cadrul Central European Film Festival cu tematica “identități în mișcare”, vă oferă șansa de a explora în profunzime arta cinematografică și provocările aduse de diversitatea culturală și identitățile în continuă schimbare.

18:00 Prea mic pentru un război atât de mare (Film)

Regia: Radu Gabrea

Cu: Mihai Filip, Mircea Albulescu, Gheorghe Cozorici, Gheorghe Dinică

*Premiul Juriului la Festivalul de la Locarno 1971

Dramă, după o nuvelă de Aurel Petri. Orfanul Mihai, copil de trupă crescut de regiment, pleacă pe front să-şi caute prietenul cel mai bun, despre care nu ştie că a fost ucis. Ajuns în linia întâi, în plin iad, băiatul uită de jocurile copilăriei şi trece prin experienţe care-l maturizează înainte de vreme.

20:00 Competiție Filme Scurt metraj

Filme nominalizate:

  1. Amber and Green – în regia lui Alexandru Buliga
  2. Berliner Kindl – în regia lui Lucia Chicos
  3. Mame și Fiice – în regia lui Theodor Boia
  4. Educație sentimentală – în regia lui Alma Buhagiar
  5. Hildegard – în regia lui Sorin Nuta
  6. N-a fost. Este și va fi – în regia lui Radu Savin

Decernarea premiilor pentru cel mai bun scurt metraj

22:00 Cocktail Party

Regia: Central European Film Festival

Cocktail Party  este un eveniment cu temă cinematografică ce va avea loc la Hotel Sheraton București pe 17 iunie 2023, începând cu ora 22:00. Invitații sunt încurajați să se îmbrace inspirați de personajele lor preferate din filme sau în ținute black tie. Seara va fi animată de un DJ care va mixa melodii celebre din filme, iar oaspeții vor avea ocazia să deguste cocktailuri  inspirate din filme. Evenimentul promite o atmosferă vibrantă și elegantă, cu accente de Hollywood, în care arta cinematografică se întâlnește cu plăcerea de a fi împreună.

18:00 O poveste de dragoste, Lindenfeld

Regia: Radu Gabrea

Cu: Victor Rebengiuc, Victoria Cociaș

Ulrich (Ully) Winkler, președintele unei mari companii din Frankfurt, vede, în 2005, un reportaj de televiziune despre un sat săsesc părăsit din Banat, Lindenfeld, în care se născuse și trăise până în 1945. Acum, la șase decenii după ce fugise în Germania și făcuse avere, străduindu-se să-și șteargă din memorie legăturile cu România, Ully este puternic marcat de imaginile văzute. Decide, împreună cu Boris, vechiul său servitor și prieten credincios, să plece, în secret, la Lindenfeld. Acolo o regăsește pe Helga, iubita lui din tinerețe.

Inspirat din romanul “Lindenfeld” de Ioan T. Morar.

Bilete>>

Festivitate de premiere a celor mai harnici voluntari

Festivitatea de premiere a celor mai harnici voluntari ai Central European Film Festival (CEFF) este un eveniment special care are ca scop recunoașterea și celebrarea contribuțiilor valoroase ale voluntarilor care au susținut festivalul. În cadrul ceremoniei ce va avea loc la Hotel Sheraton București, voluntarii care s-au distins prin devotament, efort și profesionalism vor fi recompensați. Festivitatea subliniază importanța voluntariatului în realizarea unui eveniment de succes și servește drept o oportunitate de a aprecia munca și pasiunea fiecăruia dintre participanți. Aceasta nu doar că premiază efortul voluntarilor, dar încurajează și continuarea angajamentului lor în cadrul comunității CEFF.

Decernarea premiului Nokidding

20:00 Avanpremieră –L’ultima notte di Amore

Regia: Andrea Di Stefano

Cu: Pierfrancesco Favino, Katia Mironova, Antonio Gerardi

Un locotenent de poliție pe nume Franco Amore, în noaptea dinaintea pensionării sale, este chemat să investigheze locul crimei în care cel mai bun prieten și partener de multă vreme al său, Dino, a fost ucis în timpul unei furturi de diamante.

Bilete>>

22:00 Cocktail Party

Regia: Central European Film Festival

Cocktail Party  este un eveniment cu temă cinematografică ce va avea loc la Hotel Sheraton București pe 18 iunie 2023, începând cu ora 22:00. Invitații sunt încurajați să se îmbrace inspirați de personajele lor preferate din filme sau în ținute black tie. Seara va fi animată de un DJ care va mixa melodii celebre din filme, iar oaspeții vor avea ocazia să deguste cocktailuri  inspirate din filme. Evenimentul promite o atmosferă vibrantă și elegantă, cu accente de Hollywood, în care arta cinematografică se întâlnește cu plăcerea de a fi împreună.

Bilete>>

Mulțumim.Ne vedem la anu'!

*Accesul minorilor este permis doar însoțiți de părinți sau tutore legal!

**Biletele achiziționate pentru acest eveniment nu sunt returnabile conform prevederilor OUG 34/2014, care excluză dreptul de retragere în cazul achiziționării de bilete la spectacole. În eventualitatea în care Central European Film Festival, programat inițial pentru perioada 30 iunie – 02 iulie 2023, este amânat sau anulat din motive cauzate de pandemia de coronavirus sau alte evenimente exterioare, independente de voința Organizatorului și care fac imposibilă desfășurarea normală a evenimentului, Organizatorul nu poate fi considerat responsabil pentru aceste circumstanțe. Totuși, biletele achiziționate vor fi valabile pentru ediția reprogramată a Festivalului. Vă rugăm să consultați regulamentul evenimentului pentru informații suplimentare.