Dragi voluntari,

Numele meu este Marian Mario, producător de film, specialist în marketing și comunicare. Sunt organizatorul Central European Film Festival și mă bucur că sunteți parte din acest proiect.

Puteți să mă găsiți pe IMDb și LinkedIn la următoarele adrese:

https://www.imdb.com/name/nm0547032
https://www.linkedin.com/in/marian-mario/

Vă mulțumesc tuturor pentru înscriere și pentru curajul de a experimenta și a ieși din zona de confort. Scopul personal în relația noastră este să împărtășesc cunoștințele mele din domeniu cu voi, astfel încât să vă ofer un plus de învățare și experiență.

Împreună vom organiza Central European Film Festival, vă voi ghida în ceea ce presupune acest domeniu. Având în vedere că vom fi un număr de 50 de persoane în organizare, va trebui să stabilim regulile de comunicare pentru a ne asigura că lucrăm eficient și într-un mediu plăcut.

Câteva reguli de comunicare.

Este important să ne păstrăm calmul în timp ce comunicăm. Tensiunea, țipetele și replicile nejustificate diminuează capacitatea noastră de înțelegere. Creierul funcționează asemenea unui procesor de calculator: când are prea multe sarcini, eficiența scade, iar procesarea durează mai mult.

Procedură: dăcă ceva nu iti convine, ia o pauză si bea apă. Apa crește fluiditatea sângelui, asigură o eliminare a toxinelor și oxigenarea creierului. Pauza iți permite să analizezi mai lucid lucrurile.

Pe durata dialogului, fiecare persoană ar trebui să-și rezume ideile în 2 minute. În acest timp, ceilalți nu trebuie să-l întrerupă până când și-a exprimat complet gândurile.

Procedură: Dacă simți că nu ești respectat și auzit. Întrerupe discursul și menționează că vei continua la finalul discuției.

Este important să ne amintim că adaptarea la trăsăturile și comportamentul altora poate dura între 3 și 6 luni. Vom avea la dispoziție doar 60-70 de ore înainte de finalizarea proiectului pentru a ne cunoaște și a colabora.

Fiecare individ este valoros și are abilități unice, formate din experiențele familiale, din relațiile cu prietenii și din educație. Pentru a lucra împreună în mod eficient, este esențial să acționăm ca o echipă unită, bazându-ne pe planificarea pe care o vom elabora împreună.

Planificarea implică anticiparea și conștientizarea evenimentelor neprevăzute. Situațiile spontane pot fi stresante, deoarece ne obligă să găsim soluții pentru probleme cu care ne-am confruntat sau nu în trecut.

Procedură: Dacă ceva nu îți este clar, întreabă.

Excluderea din grupul de voluntari

Într-un efort de a menține un mediu pozitiv și constructiv în grup, este important să stabilim câteva reguli care, în cazul încălcării lor, pot duce la excluderea membrilor din grup. Acestea sunt următoarele:

  1. Lipsa de respect: Dacă un membru adoptă un comportament ofensator, nepoliticos sau discriminatoriu față de ceilalți, acesta poate fi exclus din grup.
  2. Hărțuirea: Hărțuirea de orice fel, inclusiv mesajele private nesolicitate sau comportamente agresive, nu este acceptată în grup și poate duce la excluderea persoanei respective.
  3. Spam și publicitate nesolicitată: Trimiterea de spam, conținut comercial nesolicitat sau promovarea altor evenimente/proiecte care nu au legătură cu scopul grupului poate duce la excluderea membrului.
  4. Încălcarea confidențialității: Distribuirea de informații sau materiale confidențiale sau personale fără permisiunea explicită a persoanei în cauză este motiv de excludere.
  5. Discursul instigator sau provocator: Participarea la discuții care instigă la violență, discriminare sau ură față de anumite grupuri sau persoane este inacceptabilă și poate duce la excluderea membrului din grup.
  6. Repetarea încălcărilor: Dacă un membru continuă să încalce regulile grupului, chiar și după ce a fost avertizat, acesta poate fi exclus.
  7. Inactivitatea prelungită: Membrii care nu participă activ în grup sau nu își îndeplinesc responsabilitățile alocate pe o perioadă îndelungată, fără să ofere un motiv valid, pot fi excluși din grup.

Pentru a menține un mediu de lucru sănătos și productiv în grup, este important să respectăm aceste reguli și să ne comportăm într-un mod civilizat și responsabil.