“Berliner Kindl” – O odisee modernă de dragoste printre caleidoscopul bucureștean

Intrigați și cu așteptări mari, am avut ocazia să vizionăm filmul “Berliner Kindl”, o producție UNATC, sprijinită de FILM+, regizată de Lucia Chicoș și scrisă de un colectiv de scenariști talentați – Andra Gheorghiu, Emil Vasilache, Lucia Chicoș și Anca Munteanu.

Povestea ne prezintă viața Ralucăi, o tânără de 26 de ani care se reîntoarce la rădăcinile sale din București, după o experiență în Berlin. Într-un decor primăvăratic, învăluit în atmosfera copleșitoare a pandemiei, Raluca navighează prin haosul urban, lucrând ca livratoare de produse din supermarketuri. Rareș Dima, directorul de imagine, capturează cu măiestrie peisajul urban bucureștean, dezvăluind subtil frumusețea și complexitatea sa.

În centrul ecranului se află interpretarea autentică și emoționantă a Ancăi Munteanu în rolul Ralucăi. Personajul ei, confruntat cu tipii care o provoacă la fiecare colț de stradă, este un simbol al femeilor care luptă să își asume roluri non-tradiționale în societate. Întâlnirea sa cu un client tânăr și carismatic, jucat de Ionuț Vișan, oferă un contrapunct idilic acestui portret, introducând speranța unei noi povești de dragoste.

Scena de dragoste se dezvoltă într-un ritm organic, umorul și pisica drăgălașă a tânărului aducând ușurare și romantism. Dialogurile bine scrise și interacțiunea dintre personaje construiesc o poveste de dragoste autentică, care evită clișeele. Raluca, încurajată de prietenele sale, găsește un pretext pentru a se auto-invita în casa tipului. Ceea ce urmează este o explorare atentă a imaginației și realității, surprinzând spectrul emoțional uman.

Pe fundal, sunetul creat de Flora Popa și montajul realizat de Alexandra Diaconu contribuie la crearea unei atmosfere unice, care reflectă pe deplin comedia și drama ce caracterizează viața Ralucăi. Decorurile realizate de Maria Marcu adaugă profunzime și textură povestii, conferind autenticitate și o particularitate românească filmului.

“Berliner Kindl” este o încântătoare explorare a vieții urbane moderne, a relațiilor și a provocărilor pe care le întâmpină tinerii în societatea contemporană. Prin abordarea sa proaspătă și inovatoare, filmul reușește să surprindă în mod eficient complexitatea umană și frumusețea neașteptată a vieții cotidiene. Este un film care merită vizionat, pentru a experimenta această odisee de dragoste printre străzile aglomerate ale Bucureștiului.