Aurelian Nica: Producător de film

Când vine vorba de experiență în industria cinematografică și de televiziune din România, Aurelian Nica este un nume de referință. Cu o carieră de peste 25 de ani, Nica este un producător premiat, jurnalist și profesionist în comunicare. Portofoliul său impresionant include 100 de episoade de serial dramatic, 14 documentare de lung metraj și 27 de episoade de stand-up comedy.

Nica a jucat un rol esențial în dezvoltarea și promovarea filmului în Europa Centrală și de Est, co-fondând și servind ca Director Artistic (2016-2017) al Festivalului Internațional de Film BUZZ CEE. Acest eveniment anual este dedicat cineaștilor din regiune, incluzând Grecia, Turcia și Israel, și cuprinde competiții de film artistic, documentar și scurt metraj.

Aurelian Nica este fondatorul și administratorul unic al Kinetoscop, o companie independentă de producție și distribuție cinematografică specializată în filme documentare, de ficțiune și seriale de televiziune. În calitate de manager al departamentului de producție originală HBO România (2008-2015), a supervizat și coordonat producțiile originale precum serialele “În derivă”, “Rămâi cu mine”, “Umbre” și documentarul “Lumea văzută de Ion B.”, câștigător al premiului International EMMY.

Recunoașterea profesională a lui Nica nu se oprește aici. A fost premiat de mai multe ori cu Premiul GOPO pentru documentar (producător HBO) în 2010, 2012 și 2015, iar în 2010 a primit Premiul special TV MANIA pentru producții originale. De asemenea, a obținut Premiul TV MANIA pentru cel mai bun serial TV (producător HBO) în 2011 și Premiul IPIFF (Independent Producers International Film Festival) pentru documentar (producător HBO) în același an.

În prezent, Nica este jurat pentru International EMMY Awards, Premiile Industriei Române de Film GOPO și Promax Europe Awards, premiul de vârf pentru realizări remarcabile în marketing, promovare și design în domeniul divertismentului. Cu o carieră atât de bogată și o viziune clară asupra cinematografiei, Aurelian Nica rămâne unul dintre cei mai importanți contribuitori la dezvoltarea și promovarea industriei filmului în România și în Europa Centrală și de Est.

Pentru a afla mai multe despre Aurelian Nica și realizările sale, puteți vizita IMDb: AURELIAN NICA și pagina sa de Vimeo: https://vimeo.com/aureliann/videos.