“Amber and Green” – O Expresie Audacieusă a Transiției și Formării Personale

“Amber & Green”, produs de M&M Studio & Films, este o poveste a familiei, schimbării și a conștiinței de sine, deplin realizată și meticulos orchestrată de către regizorul, scenaristul, directorul de fotografie, producătorul și editorul Alexandru Buliga.

Povestea se învârte în jurul lui Matei, un băiat de 9 ani cu probleme auditive. Este un moment crucial în viața lui, plin de tranziții și formare personală, în contextul căruia el trebuie să se adapteze la un nou membru al familiei – surioara lui Amelie. Mai mult decât atât, trebuie să navigheze și prin relația cu sora lui mai mare, Maria, care are obiceiul de a-l tachina chiar și atunci când iubirea pentru el este evidentă.

“Amber & Green” se distinge prin modul său de a exprima starea lăuntrică a lui Matei în acest moment cheie al vieții sale. Buliga a ales o abordare expresionistă, ce transpune vizual și sonor sentimentele și emoțiile tumultoase ale personajului principal, într-un mod care face ca publicul să împărtășească experiența profundă și personală a lui Matei.

Stefan Buculeasa, care a contribuit la sunet și muzică, aduce o profundă resoanță la poveste, combinând cu măiestrie elementele sonore pentru a reflecta schimbările și adaptările prin care trece Matei. Andreea, responsabilă cu designul producției, adaugă o altă dimensiune poveștii, creând un mediu vizual care subliniază și îmbogățește starea lăuntrică a lui Matei.

Din punct de vedere al interpretării, Maria Buliga, Matei Buliga și Amelie Buliga fac o treabă impresionantă în a aduce la viață această familie în tranziție. Performanța lor subliniază tensiunile și iubirea care se împletesc în relațiile lor, iar Mirela Cofei adaugă o altă strat de profunzime și complexitate la această dinamică.

În concluzie, “Amber & Green” este un film impresionant, care prezintă cu sinceritate și simplitate complexitatea emoțională și psihologică a tranziției și formării personale într-o familie. Cu o direcție inspirată și o performanță memorabilă a distribuției, acest film este o experiență cinematografică de neuitat, ce demonstrează talentul, ingeniozitatea și sensibilitatea deosebită a lui Alexandru Buliga ca regizor, scenarist și creator de filme.